Saab-nieuws: Antonov en Muller "op de rails" - nog meer geld voor Saab?

Vladimir Antonov
Vladimir Antonov

Update: 20: 46

In Zweden gaan de zaken vooruit en de twee grote vrienden Muller en Antonov versnellen. Tenslotte. Tegenwoordig zou je kunnen denken dat ze allebei zijn alsof ze bevrijd zijn. Victor Muller had vandaag een ontmoeting met vertegenwoordigers van Pang Da en Youngman Automotive.

Bovendien, en dat is de sensatie van de dag voor mij, met een vertegenwoordiger van de NDRC.

Als een vertegenwoordiger van de machtige NDRC naar Stockholm reist, dan is dat een gebaar waarvan het belang zeer groot is. Het is ook een teken van waardering, voor Muller, voor Saab. Het lijkt beter voor Saab in Beijing dan verwacht.

De afgevaardigden van de Nationale Commissie voor ontwikkeling en hervorming hebben ook een ontmoeting gehad met de Zweedse minister van Economische Zaken Maud Olofsson.

Het gaat vanavond door. Een andere ontmoeting van Muller, Antonov en de Chinese bezoekers van Youngman en Pang Da staat op de agenda in het kantoor van een handelsadvocaat in Stockholm. We weten momenteel niet of er een lid van de NDRC zal zijn. Het gaat om verdere financiering voor Saab voor een bedrag van 2 miljard kronen, dus ongeveer 210-220 miljoen euro. Muller wil dit geld veiligstellen voor Saab.

Mijn 2 cent op de volgende weddenschap: als Muller het geld uit China ontvangt, vervangt hij het EIB-tegoed en is Saab gratis. Wie wedt met jou?

Niet-bevestigde bronnen melden vanavond een diner van de Chinese (NDRC?) Delegatie met minister Olofsson van de economie.

Antonov was ook de hele dag op pad om vakbondsvertegenwoordigers en Chinese afgevaardigden te ontmoeten. De kleurrijke factie van de "Pro Saab-beweging" werkt zoals we hadden gehoopt. De vertegenwoordiger van IF Metal in Trollhättan, Hakan Scott, heeft opnieuw staatsminister Reinfeldt uitgenodigd (bedankt Lars voor de informatie). Dit keer schriftelijk. Reinfeldt heeft al een keer afgezegd, maar misschien komt hij deze keer wel.

De regering en het bestuur van de rijksdagschuld in Stockholm werken nog steeds aan de herziening van Vladimir Antonov. De zeer slimme gebruikt de gunst van het uur en bouwt een netwerk van vakbonden, politici en verenigingen. Vandaag is er de komende dagen een tijdige beslissing genomen.

Ben ik iets vergeten? Ik hoop het niet.

Saab is nu onderweg. Muller heeft geleerd van de ramp van de afgelopen weken. Hij heeft maar één kans. En hij gebruikt het. En - denk ik - met deze adembenemende snelheid - hij gebruikt het heel goed.

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'Saab-nieuws: Antonov en Muller "op de rails" - nog meer geld voor Saab?"

  • Sorry iPhone typo natuurlijk BMW 😉

  • Saabsunited schreef het prachtig. De NDRC reist halverwege de wereld terwijl Reinfeldt er niet in slaagt om zijn BMM naar Trollhättan te verplaatsen. Deze regering is heel anders dan ik.

Reacties zijn gesloten.