Saab Nieuws Trollhättan: Säg ja until Antonov!

Trollhättan vanmiddag. Stefan Löfven, de voorzitter van IF Metal, bevindt zich in de stad Saab. Hij voelt het optimisme onder zijn leden. Maar hij voelt ook de woede en een gebrek aan begrip over de passiviteit van de overheid. Het enige dat de overheid moet doen, zegt Löfven, zou uiteindelijk ja moeten zeggen tegen de komst van Antonov.

Tijdens zijn bezoek ontmoette Löfven ook Victor Muller. Muller, hij heeft de indruk, heeft nu een kortetermijnoplossing voltooid en zal een langetermijnoplossing presenteren met de Chinese investeerders.

Het is uitermate belangrijk dat de overheid een functie bij de EIB bekleedt, zegt Löfven. Ondertussen gebeurt er veel in de stad Trollhättan.

Voor de fabriekspoorten, deel 1

Er is veel vraag naar Saab-medewerkers. Dat is het goede nieuws voor de mensen in Trollhättan. Geschoolde automobilisten zijn gewenst. Leveranciers van Volvo, zowel in de truck- als autosector, evenals uitzendbureaus staan ​​voor de deur en werven gericht medewerkers. Slecht voor Saab, maar met het gebrek aan loonbetaling - zonder waarschuwing - heb je waarschijnlijk de curve met de een of de ander overschreden.

Voor de fabriekspoorten, deel 2

Een ander staat voor de fabriekspoorten in de Stallbacka. Het is de ombudsman van de vakbond. Hij verzamelt de handtekeningen om de faillissementsaanvraag voor te bereiden tegen de autofabrikant. Hij heeft nog niet alles. Sommige werknemers zijn ook op vakantie. Saab wint kostbare tijd.

De Saab-fabriek in de Stallbacka.

Saab-persvoorlichter Eric Geers informeert de medewerkers over de huidige situatie. Victor Muller is aan het werk, maar komt niet opdagen. Loonbetalingen, zegt Geers, hebben prioriteit. De echo is gemengd. Tegenover de verzamelde Zweedse pers, drukt het personeel zich uit, de meesten van hen zijn de frustraties van de laatste dagen om op te merken, maar je hoopte met Saab tot het laatst. Toch hebben de meesten van hen het niet opgegeven en hopen op een goed einde, en zeggen het.

De gemeente Trollhättan

Paul Akerlund vecht. Hij vecht voor zijn gemeenschap, voor Saab, voor Antonov. Momenteel gebruikt hij de gemonteerde pers als een mondstuk en drumt sinds gisteren onophoudelijk voor Saab. Zodat je het overal in Zweden kunt horen. Hij gelooft in Saab en hij realiseert zich dat hij eigenlijk geen kans heeft. Hij gebruikt het hoe dan ook.

Hij is er ook voor de noodlijdende Saab-medewerkers. Sommigen krijgen geen leningen van de bank. Paul Akerlund, voormalig IF Metal-voorzitter, zorgt voor zijn mensen. Hij biedt hulp bij het kopen van boodschappen, de gemeentelijke woningbouwvereniging werkt uren huurders behoeftige werknemers.

Een geweldige man, hij heeft ons respect.

De Swedbank in Trollhättan.

Swedbank biedt leden van IF Metal leningen tot 20.000 kronen. Neemt hiervoor geen onderpand aan. Alleen de kredietwaardigheid moet goed zijn. Tot nu toe heeft de bank 50 leningen verstrekt aan Saab-medewerkers. "We verdienen er niets aan", zegt Karin Abrahamsson van Swedbank in Trollhättan. Elk IF Metal-lid en Saab-medewerker kan bij Swedbank terecht, zelfs degenen die daar geen account hebben.

De minister van Staat komt hij naar Trollhättan?

Frederik Reinfeldt is al meerdere keren uitgenodigd op Trollhättan. Komt hij eraan? Nee, hij zal niet komen. In plaats daarvan is hij tevreden met platitudes over het Saab-thema in de Zweedse media. Lege politici Worthülsen, zoals ze zijn zijn partijvriend Maud Olofsson voor maanden geweest. Zijn interviews zijn niet de moeite waard om door ons te publiceren.

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'Saab Nieuws Trollhättan: Säg ja until Antonov!"

  • Bedankt Lars. Ik leer elke dag meer…. 🙁 Over de Zweedse partijen, faillissementswetgeving enzovoort. 😉

  • Het doet er niet echt toe, maar Maud Olofsson is geen partijvriend van staatsminister Reinfeldt. Olofsson behoort tot "Centerpartiet" en Reinfeldt tot "Moderaterna". Twee verschillende conservatieve partijen.

Reacties zijn gesloten.