Saab-nieuws Trollhättan: Het wordt eenzaam rond Victor Muller

De chaos van de laatste dagen rond onze Zweedse autofabrikant gaat verder. Het management van Saab is al gedecimeerd omdat zowel een CFO als een CEO ontbreekt. Na het vertrek van Jan Ake Jonsson nam Victor Muller de functie van CEO over, tot nu toe is er geen nieuwe gevonden.

Nu is Saab hoofd Jurist Kristina Geers ook vertrokken, en dat is de slechtst mogelijke tijd. Geers? Er was iets. Jazeker, Saab-persofficier Eric Geers is de man van Kristina Geers, een waar liefdesverhaal van Saab bij wijze van spreken. Daar zullen we het nog een keer over hebben.

Het vertrek van mevrouw Geers is niet alleen te wijten aan de huidige crisis, er zijn ook andere redenen. Formeel hebben de vakbonden nu Saab overgenomen. Omdat Victor Muller momenteel alleen aan tafel zit met twee personeelsvertegenwoordigers. Annette Hellgren van Union en Hakan Scott van IF Metal zouden nu de meerderheid van de stemmen hebben bij Saab. Waarschijnlijk zal Robert Schujit, directeur bij Saab-moeder "Swedish Automobile", op het juiste moment doorgroeien naar het bestuur.

Geen goed nieuws en een zeer slechte timing.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Saab-nieuws Trollhättan: Het wordt eenzaam rond Victor Muller"

  • Ok, bedankt voor de bevestiging.

  • Ja, het blijft. Ze verlaat net het bord. En zoals ik al zei, er zijn ook redenen die niets met de crisis te maken hebben.

  • Maar ze blijft in het bedrijf of begreep ik dat verkeerd?

Reacties zijn gesloten.