Saab News Zweden: Saab Nyköping - de zaken gaan goed

In Trollhättan staan ​​de banden stil en vandaag ondervindt Midsommar een kater onder de Saab-medewerkers. Overal? Nee, niet overal, bij de Saab-vestiging in Nyköping doen de winkels het goed. Midsommar is beveiligd in Nyköping.

"We zijn een onafhankelijke dochteronderneming van Saab en hebben geen problemen met het betalen van salarissen", zei magazijnmanager Lennart Ståhl gisteren tegen Södermanlands Nyheter. De dochteronderneming voor reserveonderdelen in Nyköping is zeer winstgevend en droeg vorig jaar een winst van 500 miljoen Zweedse kronen over aan Saab aan Trollhättan. De vrijheid van de dochter uit Nyköping is echter beperkt, Saab Trollhättan heeft de reserveonderdelenactiviteiten van de EIB als zekerheid toegezegd.

Als de lichten uitgaan in Trollhättan, blijft Nyköping bestaan. Een Zweeds bedrijf zal de Saab-dochteronderneming onder zijn hoede nemen en ervoor zorgen dat Saab-chauffeurs wereldwijd worden bevoorraad.

Tekst: tom@saabblog.net