Saab-nieuws: Vladimir Antonov wil nog steeds Saab-aandelen kopen.

Vladimir Antonov
Vladimir Antonov

Saab Immobilien in Trollhättan wil niet langer Vladimir Antonov kopen. Te gefrustreerd is de investeringsbankier, die bij 20.06 zijn 36 is. Verjaardag, door de EIB en de autoriteiten.

Maar Saab deelt dat hij nog steeds wil, wat een goed teken is in de huidige situatie.

Antonov is een absolute autofabrikant en heeft Saab niet afgeschreven. Dat is het goede nieuws nummer één. Antonov is ook de man achter Victor Muller, die het geld geeft en op de een of andere manier aan de touwtjes trekt en op zijn minst de moeilijke kant op gaat.

In ieder geval zouden we er uit moeten gaan, die heel, heel goed op de hoogte is van alles.

Als iemand zoals Antonov vandaag aan Reuters vertelt dat hij 30 miljoenen euro's wil investeren in Saab, dan is alles niet zonder hoop. Goed nieuws nummer twee dan.

Wat het filosofische en speculatieve deel van de avond betreft. Terug naar de feiten. Vladimir Antonov gaf vandaag een korte verklaring aan Vilnius, waar hij ook een financiële instelling bezit, aan Reuters-journalisten.

Zijn inzending plannen met de carmaker uit Zweden ziet hij door de toetreding van Youngman of Pang Da niet aangeraakt. Hij is nog steeds op zoek naar een 30% -belang in Saab en is bereid om 30 miljoen te betalen. Of hij bestaande aandelen koopt of dat dit aandeel wordt bereikt door nieuwe aandelen uit te geven, is niet de vraag. Het hangt ervan af of men een eigen vermogen wil vergroten of vreemdere aandelen wil kopen, zei hij.

Tot zover goed. De inzending van Antonov komt echter pas nadat Saab zichzelf heeft bevrijd van de EIB-lening. In de herfst dan. Met Chinese hulp. Kortetermijnproblemen zijn niet opgelost. Dit voorkomt al dat de bank uit Luxemburg komt.

Tekst: tom@saabblog.net