Saabblog.net-initiatief: steun onze Saab-dealers!

Saab dealerondersteuning
Saab dealerondersteuning

Achteraf gezien waren de jaren 80 en vroege jaren 90 het 'gouden' Saab-tijdperk. De turbotechnologie vestigde de unieke positie van het merk, de Saab 9000 was jong en revolutionair, de klanten waren bereid meer dan 70.000 DM te investeren voor een 4-cilinder turbo uit Zweden. In die tijd verkocht Saab hoeveelheden in Duitsland waarvan we vandaag net zo ver weg zijn als de aarde van Mars is.

Tijden veranderen, zonder vragen, en dat is ook goed. Aan de andere kant gaat het met de Saab-dealeractiviteiten in Duitsland niet goed. Steeds minder nieuwe verkochte Saab is steeds minder Saab-klanten in de workshops. In de afgelopen jaren, was de GM, survival moeilijk en met de herstart van Saab een nieuwe toekomst voor zichzelf en Saab hebben veel bedrijven die hier in het land gezien.

De permanente on-off productie in Trollhättan maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Bestelde auto's kunnen niet worden afgeleverd. Saab, zelf bezig met overleven, informeert de dealers weinig of nee. We weten van Saab-dealers in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk dat saabblog.net vaak de meest up-to-date en enige bron van informatie is.

Het zijn de dealers die de echte slachtoffers zijn van de precaire situatie in Zweden.

Laten we ons afvragen wat ons als een Saab-bestuurder een functionerende Saab-infrastructuur waard is. We willen allemaal een Saab-dealer in onze stad, in onze provincie, of in ieder geval binnen handbereik. Wat is het punt wanneer deze wordt uitgevoerd in de toekomst de beste in de wereld Saab in Trollhättan van de band, maar geen Saab partner is veel en de uitvoering van onze bestelling of het afhandelen van de garantie neemt.

Het Duitse dealernetwerk is de afgelopen jaren duidelijk gekrompen. Het wordt tijd dat we de Saab-partners vertellen dat we ze nodig hebben en waarderen. Ieder van ons kan en moet onze bijdrage leveren aan de Saab-structuur in Duitsland in de huidige situatie.

Omdat in het ergste geval het lang kan duren voordat de productie in Zweden weer in de gewenste capaciteit wordt uitgevoerd. Saab moet wachten tot beslissingen worden genomen in Beijing, Stockholm, Luxemburg en Detroit.

Wat wij de komende weken voor onze dealers kunnen betekenen. Laten we eerst de slogan “gierigheid is cool” vergeten, we betalen graag een paar euro meer, we steunen de ondernemers op de stoep. Omdat we investeren in de toekomst als we nog een paar jaar auto's uit Trollhättan willen rijden.

Onze suggestielijst, meer ideeën zijn welkom.

Inspectie bij de Saab Partner in plaats van bij de workshopketen met de drie letters.

Laten we onze Saab "Originele Saab"-accessoires behandelen, zoals nieuwe velgen. We kopen de banden natuurlijk bij de Saab-dealer, niet bij de internetkorting.

We kopen geen Saab-reserveonderdelen voor 3,2,1…. maar bij de Saab-partner in onze stad.

Als we op zoek zijn naar een gebruikte Saab, stoppen we eerst bij het Saab-centrum.

We sturen vrienden met oudere Saab naar de Saab-dealer, waar de olie moet worden vervangen.

Eén ding is duidelijk. Het is niet gratis. Dit alles kost ons iets meer dan wanneer we op de goedkope manier gaan. Maar we versterken ons merk en de Saab-infrastructuur. Als iedereen meedoet, helpt het de Saab-bedrijven in moeilijke tijden. In principe helpen we onszelf, omdat we de Saab-servicepartner ondersteunen, die dan de komende jaren bij ons blijft.

Saab-chauffeurs over de hele wereld toonden solidariteit toen GM het merk wilde liquideren. Saab-dealers in Duitsland hebben ook mobiel gemaakt en zo de sluiting van Saab voorkomen. Saab-chauffeurs in Duitsland zouden dat nu moeten doen, omdat onze dealers het bijzonder moeilijk hebben om solidariteit te tonen met Saab-partners. Anders zullen sommigen van hen in de komende weken en maanden de Saab-vlag voor altijd neerhalen.

Steun uw lokale Saab-dealer!

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saabblog.net-initiatief: steun onze Saab-dealers!"

 • Hi Tom,

  Je hebt zeker gelijk met je oproep. Ik heb jarenlang een Saab 9-5 gereden en heb veel Saab-dealers en Saab-workshops ontmoet. Uit mijn eigen ervaring kan ik op zijn minst schrijven voor de omgeving van Hamburg, dat maar heel weinig Saab-workshops de moeite waard zijn.

  Ik heb hier echt spijt van! Maar blijkbaar was een van de fouten van Saab niet echt zorgen te maken over een zekere basisvastheid van de workshoppartners. Veel Saab-werkplaatsen laten niet alleen de indruk achter van een werkplaats in de achtertuin. Compleet diffuse prijsstructuur tot in het extreme. Gedeeltelijk slordig werk.

  Wel, ik rij geen nieuwe 9-5, maar ik zou er wel een kunnen besturen. Maar met de ervaring vind ik dat moeilijk om eerlijk te zijn.

  Alle bekende Saab-dealers hebben altijd al een tweede voet aan de grond gekregen, of slechts een paar maanden. En aangezien het dealerschap helaas erg afhankelijk is van verkoop en inkomsten, zullen ze weten hoe ze dienovereenkomstig moeten worden opgezet. Degenen die niet slagen, zijn verloren.

  Begrijp deze opmerking alstublieft niet als een kritiek, maar als een schreeuw om hulp. Help mee met de Saab-workshops.

  Het gezegde: “Wat kan mij mijn geklets van gisteren schelen?” Zal zeker ook gelden voor werkplaatsen en dealers die hun thuishaven kwijt zijn. De dealer is evenmin verantwoordelijk voor garanties en dergelijke. stap in voor Saab.

  Maar ook vanwege precies de hierboven beschreven omstandigheden, ben ik Saabfahrer, een automobilist met hart en ziel. Ik rijd geen machine in drie letters of versierd met sterretjes of ringen. Ik (wij) rijd in een auto - een technisch kunstwerk met expertise.

  Oprecht
  Pelatho

Reacties zijn gesloten.