Saab-nieuws Trollhättan: De productie zal volgende week rusten

Saab heeft de beslissing genomen om de productie volgende week te laten rusten. Men wil alleen een herstart doorlopen als alle leveranciersrelaties met 100% zijn opgehelderd. Dit is om een ​​nieuwe start / stop-productie te voorkomen.

Het sluiten van de nieuwe contracten is een grote uitdaging, aangezien de financiering op middellange of lange termijn nog steeds niet is vereffend. Saab geeft deze problemen nu openlijk toe. De just-in-time leveranciers ter plaatse worden direct geraakt door de vernieuwde productiestop, Lear voor de stoelen, de DHL-basis levert direct wielen met velgen aan de lopende band en IAC als leverancier voor dashboards.

Gunilla Gustavs van de Saab PR-afdeling geeft ook toe dat deze hernieuwde productie-rust schadelijk is voor het merk. Maar nog schadelijker zou een onstabiele productie zijn.

In de nabije toekomst wordt er verder nieuws over financiële transacties verwacht, waaraan de autofabrikant hard werkt.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Saab-nieuws Trollhättan: De productie zal volgende week rusten"

 • Ja, Moinmoin ook, de vis begint altijd te stinken op de kop. Er moet iets gebeuren van “boven”. Zweden en de Zweedse levensstijl worden bij ons positief ervaren. Zweden is een populair figuur in Duitsland. Zie b.v. B. IKEA. Hier wordt verstaan ​​de boodschap van Scandinavië over te brengen en succesvol te implementeren. Dit is waar we moeten beginnen. Kleine dealers en werkplaatsen in Duitsland kunnen de afbeelding niet redden. De lijst is goed en wel. Maar wie komt er op de lijst? En wat moeten de dealers vervoeren? Zweden en de voordelen van het product moeten worden vervoerd. Saab heeft genoeg dingen en innovaties om trots op te zijn. In het verleden en nu. Het moet gewoon worden gecommuniceerd. Ik denk bijvoorbeeld ook aan Audi. Wie wilde er in de jaren 70 een Audi? En vandaag? Hoe is het Audi gelukt om vandaag een premiumfabrikant te zijn? Saab moet rondkijken bij degenen die succesvol zijn en dit implementeren met hun eigen waarden. Er zijn steeds meer mensen die individueel willen zijn, en z. B. wil niet zoals iedereen in een zwarte Audi A4 stationwagen rijden. Je moet dit gewoon bereiken. Er zijn zoveel opties die betaalbaar zijn. Je moet gewoon ideeën hebben. Maar mensen slapen in Trollhättan ...

 • @@ Dirk

  Moin Moin.

  Ik moet het eens zijn met het dealernetwerk.

  We moesten de laatste 4 Saabs van 4 verschillende dealers kopen (niet willen), omdat de dealers niet langer beschikbaar waren. 🙁

  En de laatste twee werkplaatsen, waarin de huidige Saab alleen werd "onderhouden", leken meer op "Hinterhoft-Klitschen", die officieel Saab-dealers worden genoemd (gedeeltelijk met Opel) en vandaag nog steeds in de Saab-lijst voorkomen maar geef geen enkele Saab uit (en ik vraag me af of het zelfs Saab-dealers zijn).

  Op dit moment zou ik niet weten waar ik echt vertrouwen, gerenommeerde Saab Händlder omgeving zou vinden (spreek ruwweg het gebied van Hannover-Bremen, Bremen waarschijnlijk wat, Celle, maar heeft Hannover zelfs nog steeds een ambtenaar, dan is er nog steeds de top beschreven op kleinere plaatsen in de wijdere omgeving).

  Saab moet minstens één keer zijn online lijst snel en grondig herzien!

 • Het blijft het geval: de vraag reguleert het aanbod. De producten passen. De marketing, en daarmee het imago, helaas nog niet. Natuurlijk moet eerst de productie worden beveiligd. Maar kort daarna, of zelfs parallel, komt de vraag om vraag te genereren. Gestolde slechte handelaren en slechte PR moeten dringend worden verbeterd. Voorbeelden: er zijn nog steeds te veel Saab / Opel-dealers. Beide merken vechten. Dit gezamenlijke optreden van deze merken bij de eindklant in de markt is niet goed. Een ander, zeker niet belangrijk, maar interessant detail is het maandelijkse kalenderblad, dat als een bureaubladachtergrond van de Saab-website kan worden gedownload: In mei is de 9-3 convertible met herfstbladeren. Nu in juni de nieuwe 9-5 in de regen. Omdat je in de maand in Zweden zo depressief wordt, komt de zon deels niet !!! Marketingafdeling: Put, 6. Elke marketingstagiaire wordt beats op de achterkant van het hoofd van de baas. Waar woont de marketingafdeling in Trollhättan? Zonder woorden.

Reacties zijn gesloten.