Saab-nieuws Trollhättan: De productie zal volgende week rusten

Saab heeft de beslissing genomen om de productie volgende week te laten rusten. Men wil alleen een herstart doorlopen als alle leveranciersrelaties met 100% zijn opgehelderd. Dit is om een ​​nieuwe start / stop-productie te voorkomen.

Het afronden van de nieuwe contracten vormt een grote uitdaging, omdat er nog geen financiering voor de korte of de lange termijn is. Saab geeft zelf deze problemen openlijk toe. De on-site just-in-time leveranciers, Lear voor de stoelen, die DHL Basis rechtstreeks wielen met velgen aan de lopende band en IAC levert als leverancier van dashboards, worden direct getroffen door de nieuwe productie-stop.

Gunilla Gustavs van de Saab PR-afdeling geeft ook toe dat deze hernieuwde productie-rust schadelijk is voor het merk. Maar nog schadelijker zou een onstabiele productie zijn.

In de nabije toekomst wordt er verder nieuws over financiële transacties verwacht, waaraan de autofabrikant hard werkt.

Tekst: tom@saabblog.net

3-gedachten ook "Saab-nieuws Trollhättan: De productie zal volgende week rusten"

 • Het blijft het geval: de vraag reguleert het aanbod. De producten passen. De marketing, en daarmee het imago, helaas nog niet. Natuurlijk moet eerst de productie worden beveiligd. Maar kort daarna, of zelfs parallel, komt de vraag om vraag te genereren. Gestolde slechte handelaren en slechte PR moeten dringend worden verbeterd. Voorbeelden: er zijn nog steeds te veel Saab / Opel-dealers. Beide merken vechten. Dit gezamenlijke optreden van deze merken bij de eindklant in de markt is niet goed. Een ander, zeker niet belangrijk, maar interessant detail is het maandelijkse kalenderblad, dat als een bureaubladachtergrond van de Saab-website kan worden gedownload: In mei is de 9-3 convertible met herfstbladeren. Nu in juni de nieuwe 9-5 in de regen. Omdat je in de maand in Zweden zo depressief wordt, komt de zon deels niet !!! Marketingafdeling: Put, 6. Elke marketingstagiaire wordt beats op de achterkant van het hoofd van de baas. Waar woont de marketingafdeling in Trollhättan? Zonder woorden.

 • @@ Dirk

  Moin Moin.

  Ik moet het eens zijn met het dealernetwerk.

  We hebben (wilden niet) de laatste 4 Saabs bij 4 verschillende dealers kopen omdat er geen dealers meer waren. 🙁

  En de laatste twee workshops waar de huidige Saab was gewoon "wachten" waren nogal "Hinterhoft-sweatshops" die zich officieel Saab dealer (sommige met Opel) bellen en vandaag de dag verschijnen in de lijst Saab maar geen enkel probleem Saab (en ik vraag me af of dat ooit zelfs Saab dealers zijn).

  Op dit moment zou ik niet weten waar ik echt vertrouwen, gerenommeerde Saab Händlder omgeving zou vinden (spreek ruwweg het gebied van Hannover-Bremen, Bremen waarschijnlijk wat, Celle, maar heeft Hannover zelfs nog steeds een ambtenaar, dan is er nog steeds de top beschreven op kleinere plaatsen in de wijdere omgeving).

  Saab moet minstens één keer zijn online lijst snel en grondig herzien!

 • Ja, ook Moinmoin, de vis begint altijd te stinken. Er moet iets gebeuren van "hierboven". Zweden en de Zweedse Livestyle worden door ons als positief ervaren. Zweden is een populaire figuur in Duitsland. Zie bijvoorbeeld Bijv. IKEA. Hier wordt het geacht de boodschap van Scandinavië te transporteren en met succes te implementeren. Hier moet worden vermeld. Kleine dealers en werkplaatsen in Duitsland kunnen het beeld niet opslaan. De lijst is leuk en goed. Maar wie komt er in de lijst? En wat moeten de dealers vervoeren? Zweden en de voordelen van het product moeten worden vervoerd. Saab heeft genoeg dingen en innovaties om trots op te zijn. In het verleden en vandaag. Het moet alleen worden gecommuniceerd. Ik denk bijvoorbeeld aan Audi. Wie wilde een Audi in de 70ers? En vandaag? Hoe huurde Audi vandaag een premiumfabrikant in? Saab moet rondkijken naar degenen die slagen en dit implementeren met hun eigen waarden. Er zijn steeds meer mensen die individueel willen zijn, en z. U wilt bijvoorbeeld niet zoals iedereen een zwarte Audi A4 stationwagen besturen. Je moet ze gewoon bereiken. Er zijn zoveel opties die ook betaalbaar zijn. Je moet gewoon ideeën hebben. Maar in Trollhättan slaapt ...

Reacties zijn gesloten.