Saab Nieuws Stockholm: Pang Da-aanvraag ingediend bij de nationale schuldadministratie.

Zweeds schuldbeheer
Zweeds schuldbeheer

De nieuwe Saab-partner in China, de autodealer Pang Da, zet druk. Vanmiddag is een aanvraag voor het Saab-partnerschap ingediend bij de Zweedse imperiale schuldadministratie in Stockholm.

Pang Da wil 65 miljoen euro investeren in Saab en 24% van de autofabrikant overnemen. Vanmorgen meldden de media dat Pang Da in gesprek is met de NDRC in Beijing over dit onderwerp. De formele vereisten om partner te worden zijn gestart in China en Zweden. De overeenkomst is ook nodig door de EIB, de Zweedse regering en GM.

Vrijdag komt de Pang Da-delegatie naar Trollhättan om getuige te zijn van de start van de productie. Pang Da zal na de afspraak in Zweden beslissen of 600 - 650 Saab opnieuw wordt besteld voor 15 miljoen €. Vorige week waren 30 miljoenen overgebracht naar Zweden voor de nieuwe Saab.

Tekst: tom@saabblog.net