Saab-nieuws Trollhättan: Saab is op zoek naar meer investeerders

Saab-fabriek Trollhättan
Saab-fabriek Trollhättan

Saab lijkt het lange wachten op een EIB-beslissing moe te zijn. Gisteren was een delegatie van het wereldwijde bemiddelingskantoor DTZ op pad in Trollhättan en bezocht het Saab-onroerend goed. Gunnar Brunius, productiemanager in de fabriek, leidde de bezoekers door de gangen. Nadat de toepassingen zijn bijna 2 maanden bij de EIB in Luxemburg op de vastgoedmarkt verkoop op ijs, dat voornamelijk gebaseerd is in de persoon van de investeerder Antonov, Saab lijkt te verliezen geduld met de bank.

"Victor Muller heeft zijn vingers overal en grijpt elke gelegenheid aan om geld voor Saab te krijgen", vertelde een bron aan de DI. De verkoop van het pand en de daaropvolgende “lease back” zou op korte termijn tot € 30 miljoen kunnen opleveren.

Analisten zijn van mening dat Antonov nu steeds meer in de verdediging gaat en als investeerder bij Saab geïsoleerd staat. Antonov spreekt dit tegen de DI. "Ik ben geïnformeerd over alles wat er bij Saab gebeurt, hoe meer investeerders Saab bieden, hoe beter", zei Antonov.

Tekst: tom@saabblog.net