Saab classic: Saab 900 rijverslagen

De Saab 900 is het designicoon van Zweden. Voor sommigen, zeer traditioneel georiënteerde Saab-fans, is hij de Saab bij uitstek en alles wat de band in Trollhättan heeft verlaten nadat de 900 geen echte Saab meer is. Een slechts gedeeltelijk begrijpelijke houding, die ook de roekeloosheid van het merk rechtvaardigde, maar de fascinatie van de oude Saab 900 is al uniek.

Motor Klassik Youngtimer Magazin heeft verschillende artikelen geschreven over de Saab 900, die ook de moeite van het lezen waard zijn voor bestuurders van moderne Saab.

Trolwoede - de toewijding om anders te zijn

De Saab 900 Turbo DeLuxe in het rijverslag. Saab verkeert momenteel in coma omdat GM het opstandige merk op de korrel wilde nemen. De Zweden van Saab hebben altijd de autowereld verrijkt - zoals met de 900 Turbo, de juiste auto voor individualisten, architecten en kunstenaars - dat is het cliché.

Nice is anders, dat zou het motto van de Saab 900 Turbo kunnen zijn. Liefde op het eerste gezicht, later. Een Saab maakt het niet gemakkelijk. Vooral als u van Mercedes, BMW of Audi komt en de achteruitversnelling moet inschakelen voordat de contactsleutel kan worden afgetrokken. Lees verder Motor Classic ...

Convertible Turbo alledaagse familie klassiekers

De Saab Turbo Cabrio 900 raadt MotorKlassik editor Michael Schroeder als een ideale entry-level auto: dagelijks gebruik dankzij vier zitplaatsen en een grote kofferbak en 175 PS voldoende vermogen, plus een echte eye-catcher en niet vaak tegenkomt op de weg.

Dus het moet een volledig cabriolet zijn dat klaar is voor het hele gezin. Een auto die ook het dagelijkse leven aankan en het huishoudbudget niet te zwaar belast - waarmee een open Rolls-Royce Corniche of een Ferrari Mondial Cabriolet geen optie meer is. Met ongeveer 12.000 Euro zijn ook goede exemplaren van de Saab 900 Cabriolet aanzienlijk goedkoper. Lees verder Motor Classic ...

Wie wil meer lezen over de Saab 900, in de huidige uitgave van Motor Classic Youngtimer Magazine Zoek het rapport over de ongelooflijke schuurvondst van een bijna gloednieuwe Saab 900.

Tekst: tom@saabbblog.net

Bron en afbeeldingen: Motorklassieker