Saab News: Niets echt nieuws vandaag ... gewoon een beetje

Saab City Trollhättan
Saab City Trollhättan

Steven Wade's voormalige Saab Blog heeft zijn Saabs United Days in Trollhättan vandaag en morgen. De nieuwe blog-exploitant Tim Rokka komt uit de regio, werkte voorheen voor Saab en nodigt nu Saab-fans uit om drives rond de Saab-stad te testen in een vloot van nieuwe Saab 9-5 in samenwerking met de lokale Saab-dealer ANA. Tegelijkertijd is er een ondersteunend programma en gratis toegang tot het Saab-museum. Alle respect wat Tim Rokka en zijn bemanning daar hebben georganiseerd. Een goede zaak - als je zoiets zou kunnen doen in Duitsland voor de fans op de benen?

Een bezoek aan Trollhättan was ook Antonov-woordvoerder Carlström. In zijn toespraak beschuldigde hij de regering ervan Saab te willen neerschieten, zich achter de EIB te verschuilen en te passief te zijn. De regering zou graag de eerste zijn die losliet voor de volgende verkiezingen zei Carlsröm. Moeilijke kritiek maar niet volkomen onterecht. Want de regering in Stockholm lijkt inderdaad van mening te zijn dat ze gemakkelijk banen en knowhow kan opofferen in de huidige opgaande fase. Zweden is een immigratieland en werft gekwalificeerde ingenieurs aan in Oost-Europa. Helaas, de regering denkt te kortetermijn. Omdat elke opleving slechts het gedeelte is voor de volgende neergang.

Er is niets nieuws te horen uit China. De Youngman Group is de favoriet van de pers, maar definitieve bevestigingen van een of andere soort zijn in behandeling. Zoals altijd. Laten we wachten.

Tekst: tom@saabblog.net