Saab Motorsport: Saab-team klaar voor Mille Miglia 2011

Saab 93 op de Mille Miglia 2011
Saab 93 op de Mille Miglia 2011

Drie Saab-teams zullen deelnemen aan de Saab 93 op de historische Mille Miglia dit jaar. Gisteren vond de technische inspectie plaats in Fiere de Brescia, die met succes de voertuigen voltooide. De voertuigen werden gepresenteerd aan het publiek op de Piazza de Logia in het centrum van Brescia. Gisteravond was de avond in de richting van Rome begonnen.

Victor Muller en Jan Ake Jonsson namen vorig jaar deel aan de Mille Miglia op de historische Saab. Het was een belangrijke en goede beslissing voor Saab, het merk met een rijk sportverleden, om eindelijk de historische Saab 93 opnieuw te lanceren en de vlag in het openbaar te voeren. Muller is dit jaar in China en kan niet starten in Italië.

Saab (nog niet) aandeelhouder Vladimir Antonov is de eigenaar van de WRC met zijn Convers-groep en wil na toetreding tot de Zweden meedoen aan de motorsportmarkt met het merk. Slechts een paar dagen geleden kondigde Volkswagen zijn toetreding tot de WRC-serie aan.

Saab zou er goed aan doen de motorsport te betreden en het (door GM) afgezwakte merkprofiel aan te scherpen.

Tekst: tom / saabblog.net

Afbeeldingen: Saab Automobile AB