Saab-nieuws: Vladimir Antonov klaar om 1 miljard SEK te investeren in Saab

Saab Trollhattan
Saab Trollhattan

Vladimir Antonov, de Russische bankier en autofan is klaar om tot één miljard Zweedse kronen in Saab te investeren. Hij is nog steeds gefrustreerd over het feit dat het EIB-proces zo lang duurt, maar hij is klaar en de tekenen voor Antonov zijn beter dan ooit vandaag. Via zijn woordvoerder Carlström zei hij dat hij gelooft in de toekomst van de automaker en ook op lange termijn beschikbaar wil zijn als investeerder.

Het gaat, dus Antonov, voor hem bij Saab niet om grote onbeheersbare buzz. Daarnaast zijn er andere vrienden die willen investeren in zijn omgeving. Antonov wil zijn intrede in Saab starten met slechts 30%, maar geeft toe dat het moeilijk zou zijn om in verband met een nieuwe partner uit China nu te specificeren.

Antonov klopt al weken op de deuren van Saab. Met een miljard kroon zouden bijna alle problemen op middellange termijn worden opgelost en zou Saab opnieuw kunnen doen wat Saab moet doen in een stabiele positie, auto's ontwikkelen en auto's bouwen. Misschien horen we vandaag echt iets definitiefs van de EIB. Het zou geweldig zijn.

Tekst: admin / saabblog.net