Saab-nieuws: Maar nog een slecht nieuws voor het weekend

Saab-fabriek Trollhättan
Saab-fabriek Trollhättan

De productie is vijf weken gestopt en sommige leveranciers verliezen geduld met de fabrikant in Trollhättan. Was het iets meer dan een week geleden zeven bedrijven hebben om handhaving verzocht, 14-onderaannemers zijn nu op zoek naar handhaving. De som van de claims is gestegen van 2,5 naar 7,9 miljoen kronen. De grootste crediteur is een IT-bedrijf uit Gothenburg, HiQ genaamd, met 3,3 miljoen kronen.

Een verklaring van Saab Chef-koper Kjell-Åke Eriksson verscheen vandaag in de lokale pers. Saab bevindt zich in een soort van wachtpositie en hoopt op een signaal van Victor Muller. U betaalt lonen, belastingen, elektriciteit enzovoort, maar u betaalt niet voor "bilaterials", ik bedoel niet leveranciers. "Onze leveranciers kennen ons", zegt Kjell-Åke Eriksson. Of dit goed bij de leveranciers aankomt, is de vraag.

Saab zal waarschijnlijk prioriteit geven aan leveranciers en belangrijke leveranciers en partners tevreden houden met vooruitbetalingen. IT-bedrijven behoren tot de "vervangbare" leveranciers en staan ​​onderaan dergelijke lijsten. Niet de fijne soort, maar een praktijk in veel bedrijven, niet alleen in Zweden. Omdat Saab de geregistreerde claims zonder problemen kon betalen, aangezien u recentelijk 30 miljoen € van Gemini hebt ontvangen.

Tekst: tom@saabblog.net

2-gedachten ook "Saab-nieuws: Maar nog een slecht nieuws voor het weekend"

  • Ik begrijp dat echt niet. Er is vers geld, maar de leveranciers worden niet betaald, ze laten het komen tot executies. Welke logica zit erachter? En hoe zit dat, vooral in termen van vertrouwen in Saab?
    Het is beter om de vorderingen te betalen en de productie te hervatten. Dan zou het ook gemakkelijker zijn om een ​​partner te vinden, zoals in een stille operatie. Bovendien hoef je niets over je knie te breken. Wanneer u zo'n deal op 3 - 9-dagen doet, kunnen niet alle problemen worden besproken.

    • Het probleem is dat 30 miljoen niet voldoende is om de verplichtingen te dekken en alle leveranciers te betalen. 🙁 Dus u wacht op extra liquiditeit om de productie te starten.

Reacties zijn gesloten.