Saab-nieuws: Vladimir Anotonov blijft geïnteresseerd in Saab

Vladimir Antonov
Vladimir Antonov

Lars Carlström, Zweeds woordvoerder van Vladimir Antonov, spreekt opnieuw via de pers. Vladimir Antonov, de investeerder en miljardair, blijft klaar om zich bij Saab aan te sluiten. "Zijn interesse in Saab is nog steeds ongebroken en hij wil zo snel mogelijk in de autofabrikant stappen", zegt Carlström vanmorgen.

Hij noemt het falen van de Hawtai-onderhandelingen onaangenaam, maar je moet altijd zoiets verwachten. "Er zijn andere partners en kansen in China, de kansen voor Saab zijn daar enorm", zegt Carlström.

Antonov heeft in het verleden herhaaldelijk geprobeerd de liquiditeit in de automaker te pompen. De pogingen van Antonov om zich bij Saab aan te sluiten of om geld te verschaffen, zijn wekenlang uitgesteld door de Europese bureaucratie in Luxemburg, wat de situatie in Trollhättan nog erger maakte.

Tekst: tom / saabblog.net