Saab Nieuws Trollhättan: Saab 9-3 opvolger uitgesteld?

Saab PhoeniX Concept - basis voor de opvolger van 9-3
Saab PhoeniX Concept - basis voor de opvolger van 9-3

Het Zweedse TV4-kanaal kondigde gisteren aan dat de serie-lancering van de Saab 9-3 opvolger met een half jaar vertraging zal oplopen. Het opvolgermodel van de 9-3 is gebaseerd op het revolutionaire, door Saab zelf ontwikkelde Phoenix-platform en zal verkrijgbaar zijn met een vierwielaandrijving, een hybride turbolader en vele andere innovatieve details.

Bronnen in de buurt van Saab melden een vertraging bij verschillende Saab-ontwikkelingspartners. Veel technologieprojecten zijn op de lange baan geschoven omdat er geld ontbreekt. Victor Muller, bestuur van Saab benadrukte in de afgelopen weken dat tijdens de productie de rest van het ontwikkelingswerk doorgaat. De lancering van de nieuwe 9-3 zal van cruciaal belang zijn voor Saab's overleving, omdat het de overgang is van het product met een lage marge waarvoor het een licentie heeft gekregen, omdat het de eerste technologiedrager is sinds de onafhankelijkheid. De 9-3 is het model geproduceerd in de grootste aantallen voor Saab ooit.

Saab-persvoorlichter Erich Geers ontkende onmiddellijk de aankondiging van TV4. “De opvolger van de 9-3 is enorm belangrijk voor onze verkoop. Op de geruchten wordt niet gereageerd, oktober 2012 is vastgesteld als startdatum. ” Tot dusver Geers op TV4.

Saab zal zeker profiteren van de mogelijkheden om volgend jaar de nieuwe auto's te lanceren. Vanwege de liquiditeitscrisis van de afgelopen weken is er een ontwikkelingspartner gesprongen, wat algemeen bekend is. Met de Gemini-lening heeft Saab gevraagd om verdere EIB-fondsen die zijn bestemd voor uitbetaling van ontwikkelingshulp.