Saab-nieuws: leveranciers en waarom staat de regering klaar met de beslissing?

Na de positieve beslissing van gisteren door GM en de nationale schuldadministratie, houdt de Zweedse regering zich voorlopig in. Svenåke Berglie, voorzitter van de Suppliers Association, kan dit gedrag niet volledig begrijpen. Hij vindt dat de Zweedse regering zo snel mogelijk een besluit moet nemen, natuurlijk voor Saab, zodat er druk wordt uitgeoefend op de EIB om ook snel besluiten te nemen.

De regering heeft echter gisteravond duidelijk gemaakt dat zij pas na de EIB een standpunt zal innemen. Waarom? In het geval van onroerend goed, heeft de overheid heel snel een standpunt ingenomen ten gunste van Saab. Toen werd u gedupeerd door het besluit van de EIB en wilt u deze situatie niet opnieuw beleven.

Svenåke Berglie ziet verdere problemen voor de automaker in het geval van een positieve beslissing van de EIB en de regering. Eerst moeten de leveranciers worden betaald, zegt Berglie, en een terugkeer naar een normale levering op de gebruikelijke kredietlijn dan hij nog niet ziet. Hij vermoedt dat Saab de terugbetaling van oude schulden wil verlengen, maar denkt dat geen enkele leverancier daarmee akkoord gaat.

De langetermijnfinanciering van Saab moet eerst worden verzekerd, voordat hij geen ruimte ziet voor concessies.

De onderhandelingen met de leveranciers zullen minstens een week duren, daarvoor zal in Trollhättan geen enkele auto van de baan rollen. Einde van de verklaring van Svenåke Berglie.

Wat moet men erover denken? Berglie, bekend om zijn oprechte woorden, bouwt een virtuele dreiging op. Aan de ene kant moet hij de liquiditeit van de leden van zijn vereniging in de gaten houden, aan de andere kant wil hij en moet hij Saab bevoorraden. In geval van twijfel zullen de leveranciers een compromis sluiten met Saab, omdat u zich in dezelfde boot bevindt. Daarom blijven we cool en laten we afwachten wat er gebeurt in Luxemburg bij de EIB.

Tekst: admin / saabblog.net

2 gedachten over 'Saab-nieuws: leveranciers en waarom staat de regering klaar met de beslissing?"

 • blanco

  Ochtend mensen.

  Heb gehoord van een samenwerking van Bmw en Gm.
  Volgens Wirtschaftswoche.

  Moet de samenwerkingsovereenkomst bijna voltooid zijn?

  wat is er echt met Bmw en Saab?

 • blanco

  Als Saab-vriend wens je (natuurlijk niet) bijna in deze tragedie dat het merk nu tenminste het waardige afscheid van het autopodium zou vinden dat het verdient. In plaats daarvan sterft ze, net als Rover, een pijnlijke dood in termijnen. Met de aantrekkelijke nieuwe 9-5 SportCombi en 9-4X zou Saab nu de laatste kans krijgen om opnieuw te beginnen. Het geheel is als dat van Borgward en Tucker. Maar we hopen allemaal op Saab omdat de hoop sterft.

Reacties zijn gesloten.