Saab-nieuws: Victor Muller en Jan Ake Jonsson in Beijing

Victor Muller, Saab redder
Victor Muller

Vanochtend waren ze in Hong Kong, nu zijn Victor Muller en Jan Ake Jonsson in Beijing. Het gaat over onderhandelingen met Chinese autofabrikanten voor een strategisch partnerschap en over de overdracht van technologie van het nieuwe modulaire en geavanceerde Saab Phoenix-platform naar China.

Er zullen bedragen worden vrijgegeven die een einde maken aan de huidige liquiditeitscrisis. Het is nog steeds onduidelijk met wie Muller en Jonsson onderhandelen, zoals eerder gemeld, er zijn vier autofabrikanten, waarvan er twee de titel "Big Manufacturers" dragen, wat dat ook moge betekenen.

Victor Muller verwelkomde de beslissing van de National Debt Administration ten gunste van Antonov en ziet dat Saab een grote stap in de goede richting zet.

Vandaag, in Zweden, heeft de eerste leverancier, de IAC Group, de 200-medewerkers in Skara en Färgelanda beëindigd. Voorlopig zal de Zweedse regering geen commentaar geven op de Antonov-vraag, maar zal ze pas na de EIB beslissen, dit is zojuist aangekondigd.

Tekst: admin / saabblog.net