Saab News Trollhättan: werknemersvergadering op woensdag - EIB-update

Saab-fabriek Trollhättan
Saab-fabriek Trollhättan

Morgen zullen alle Saab-medewerkers worden uitgenodigd voor de fabriek. Onduidelijk is de concrete achtergrond van de bijeenkomst. De productie in Trollhättan is nu voor de derde week stilgelegd, de werknemers zijn thuis met een volledige beloning.

Op dit moment zijn er nog steeds onderhandelingen gaande in Stockholm tussen de Saab-moeder Spyker en vertegenwoordigers van de EIB en de nationale schuldadministratie.

Op verzoek bevestigde Saab-woordvoerder Eric Geers de personeelsvergadering. Volgens de heer Geers zou het personeel dat moeten doen ontvang actuele informatie. De heer Geers wilde geen specifieke informatie over de bijeenkomst van morgen overbrengen. De EIB heeft inmiddels gerapporteerd over persbureaus en kondigt aan dat de voormalige eigenaar GM nog steeds niet het groene licht krijgt voor de Saab-vastgoedovereenkomst.

Wat de verwarring compleet maakt, zoals Antonov-woordvoerder Carlström en andere bronnen bevestigen dat GM al de OK heeft gegeven.

Tekst: admin / saabblog.net