Saab-nieuws: Reuter kondigt vertragingen bij productiestart aan - EIB-claims sijpelen door.

Update: 13.40 / Update 16: 00

Reuters meldt dat de productie in Saab verder zal worden uitgesteld.

Saab-woordvoerder Erich Geers vertelde het persbureau dat er nu een overeenkomst is met de EIB, maar dan onder zeer zware omstandigheden.

De reactie van de EIB brengt verdere onzekerheid met zich mee over de vraag wanneer de productie in Zweden opnieuw van start zal gaan. Oorspronkelijk zou de productie aan het einde van de nieuwe week opnieuw worden gestart en Saab verliest elke dag geld omdat de productiekosten blijven bestaan. Volgens Svenska Dagbladet is de OK van GM voor onroerend goed nu beschikbaar.

Slecht nieuws komt van Victor Antonov. Zijn woordvoerder Lars Carlström vertelde Radio P4 Väst dat de eisen van de EIB onaanvaardbaar zijn en dat ze een fundamentele verandering in de voorstellen betekenen. Onder deze omstandigheden zal er geen geldtransactie zijn ten gunste van Saab. Vertegenwoordigers van Antonov proberen contact op te nemen met de EIB, maar dit zal pas na Pasen weer mogelijk zijn.

Als de EIB aandringt op haar beweringen (welke ze ook zijn), zal de situatie volgende week erg moeilijk zijn voor Saab. Carlström benadrukte dat ze nog steeds op zoek zijn naar alternatieve financieringsmogelijkheden.

In de tussentijd (16.00 klok) zijn verdere details gelekt. Bloomberg en andere bronnen rapporteren de volgende ongelooflijke details met betrekking tot Lars Carlström. De voorwaarde van de EIB om de vastgoedovereenkomst goed te keuren, is dus de volledige terugbetaling van de EIB-lening binnen 90-dagen. Dit detail circuleert sinds gisteren - we dachten dat het een ongelooflijke en slechte grap was. Als deze boodschap correct is en het lijkt, is het duidelijk dat Saab niet aan deze eisen kan voldoen en Antonov zal niet reageren. Hoe het te draaien, zit de Zweedse automaker vast.

Droevige Pasen. Wat dreigt te dagen is helemaal niet goed. In principe kunnen we de geschiedenis van de EIB niet geloven, omdat de EIB geen reden heeft om de lening op te zeggen, omdat het Koninkrijk Zweden Saab blijft garanderen.

Laten we cool blijven. Griffin Up!

Bronnen: Reuters, TT, Svenska Dagbladet

Tekst: admin / saabblog.net