Saab 9-5: Nieuwe Saab 9-5 SportCombi aangedreven door What Car?

9-5 SportCombi "What Car" reed hem naar de test
9-5 SportCombi "What Car" reed hem naar de test

Hoewel er nog een paar maanden zijn voordat de eerste 9-5 SportCombi in handen van de klant komt, kon het Britse automagazine What Car al een preproductiemodel testen op Engelse wegen.

En dat is wat de Britten zeggen over de nieuwe 9-5 SportComi, die in Groot-Brittannië Sport Tourer wordt genoemd.

De nieuwe 9-5 SportCombi wordt meer "Saab". De nieuwe Saab 9-5 sedan mist Saab-DNA, zeggen de Engelsen, en Saab heeft dat ook gezien. Daarom zullen de Combi en de sedan in het modeljaar 2012 weer meer "Saabig" zijn. De Zweden werken aan veel afstemmingsopties op het chassis en de carrosserie om het nieuwe modeljaar uit te rusten met meer Saab-DNA. Goed nieuws voor Saab-fans, omdat deze nieuwe aanpassingen lijken te houden van "What Car?" vinden.

De nieuwe Saab 9-5 SportCombi
De nieuwe Saab 9-5 SportCombi

'Welke auto?' Is verwarrend het aantal verschillende chassisaanpassingen voor voor- en vierwielaandrijving en de mate van motorisering. De adaptieve ophanging hoeft ook niet noodzakelijkerwijs te worden goedgekeurd, omdat Saab moet zeggen 'terug naar de basis' en een goed gemaakte ophanging moet bieden, naast die 'Hi Per Strut' voor de krachtige motoren.

Geweldige staart - goede styling
Geweldige staart - goede styling

De Saab-ingenieurs zijn op de goede weg, de afstelling van de ophanging die is gevonden, heeft de testrijders in tractie en wegligging laten vallen, alleen het comfort bij lage snelheid van de nieuwe 9-5 SportCombi kan worden verbeterd. De klant krijgt in ieder geval een zeer goed uitziend landgoed met een enorm interieur en een goed bruikbare laadruimte.

Hield niet van de kwaliteit van het interieur, die is geclassificeerd als niet helemaal geschikt voor de voertuigklasse en het geluid van de dieselmodellen. Of klanten nog steeds op de nieuwe Saab vliegen. Onze voorspelling: de 9-5 SportCombi zal een succes worden voor de Zweden.

Tekst: admin / saabblog.net

Bron en afbeeldingen: welke auto?