Saab News - hoe is het nieuws op woensdag?

Trollhättan: Productiestop bij Saab gaat verder.
Trollhättan: Productiestop bij Saab gaat verder.

Het nieuws uit Zweden is alles behalve goed vandaag. Helaas. Is het leuk om een ​​Saab-blog te schrijven? Niet op dit moment. Zelfs met een groot deel van het optimisme kunnen we het niet krijgen.

In Zweden heeft men dat Rossana Dinamarca gemeld via de pers.

De onbekende dame zit in de Zweedse Reichstag als plaatsvervangend voorzitter van de Vänsterpartiet.

Mevrouw Dinamarca beschuldigt de Zweedse regering van gebrek aan belangstelling in het geval van Saab geleden. Volgens haar zijn duizenden Zweedse banen in gevaar en doet de regering niets. Klink niet goed.

In Zweden groeit de speculatie over Saab's verplichtingen jegens leveranciers. Eerst en vooral Svenåke Berglie die de verplichtingen schat op verschillende 100 miljoenen SEK tegenover Reuters.

De stemming onder de leveranciers is sinds gisteren getipt, het bereidt zich voor op een noodgeval en praat erover. Terughoudendheid en optimisme die we vandaag niet vinden, worden uitzendkrachten naar huis gestuurd.

En het belastingkantoor kondigt zichzelf publiekelijk aan. Voordat je dat vreemd vindt, in Zweden, worden belastingaangelegenheden niet zo discreet behandeld als de onze, er is meer transparantie en niets ongewoons aan.

Margareta Åhrberg van het belastingkantoor in Gotenburg wacht op 13 miljoen SEK van Saab, die gisteren moesten worden betaald. Maar ze zegt tegen het persbureau TT dat het altijd 2-3-dagen duurt voordat betalingen naar het account zijn geboekt.

Tot nu toe heeft Saab zijn betalingen aan de staat op tijd gedaan.

Wat leren we hiervan? Het zou een open woord zijn van het management van Saab. Speculatie en negatieve tendensen zijn tegenwoordig te vinden in alle Zweedse Bättern. Gebrek aan communicatie maakt de situatie niet beter.

Maar er is hoop, want morgen zal zeker komen. Voor donderdag heeft Spyker een verklaring beloofd. Alles komt goed. Ik zie je morgen.

Tekst: admin / saabblog.net