Saab in de pers: Saab-verkoop aan Spyker - de zware erfenis van GM

Saab 9-3 SportCombi Griffin
Saab 9-3 SportCombi Griffin

Saab verkeert in een crisis. Helaas en stil. De manager Magazin heeft de Saab-situatie geanalyseerd en, voor een opmerkelijke Duitse publicatie, heeft hij bevindingen uit de mainstream leren halen.

Dus, de Manager Magazin beoordeelde de snelle scheiding van GM als een gigantische taak die moeilijk te hanteren was.

En u verklaart duidelijk het volgende. Saab heeft een nieuwe backoffice nodig.

De huidige problemen zijn vrij sober te zien vanwege het gebrek aan infrastructuur en het gebrek aan ervaring van de Zweden. Wat goed is, de besturing was uitbesteed aan GM-tijden, de boekhouding was in Barcelona. In Trollhättan werden auto's gebouwd en ontwikkeld, met administratie had men weinig op het hoofd.

Na de scheiding controle, service en communicatie met de klant voor een grotere industriële onderneming in de kortste tijd om het beheer te overwinnen overweldigd. De factoren van ontbrekende tijd om zich voor te bereiden op de acquisitie en het gebrek aan ervaring in de complete heropbouw van een administratie zijn waarschijnlijk onderschat. Een duidelijke en nuchtere analyse die klopt en veel verklaart.

Een goed geschreven artikel, zonder de gebruikelijke boosaardigheid, die zeker de moeite van het lezen waard is.

Lees artikel op Manager Magazine.

Tekst: admin / saabblog.net