Saab 9-5 SportCombi Police-versie

Saab 9-5 Polis
Saab 9-5 Polis

De Saab 9-5 is in zijn oude versie wereldwijd in vele speciale versies in gebruik. In Duitsland kun je het 9-5-sportpak op het vliegveld in München zien als een frictietester, een discipline met een lange Saab-traditie.

In de Scandinavische landen reizen Saab en ook Volvos als politie-, douane-, taxi- of reddingsvoertuigen.

Als je het leuk vindt om naar Wallander-films te kijken, ken je de goede oude Saab 9-5 als een politievoertuig.

Vooral de robuuste 9-5 in de landgoedversie is en was erg populair als politievoertuig. Zoals bekend, werden alle Saab 9-5s gebouwd in Trollhättan, omgebouwd tot een politievoertuig de 9-5 bevonden zich ook in Trollhättan bij ANA Specialbilar, een dochteronderneming van de grootste Saab-dealer.

Saab 9-5 sportpak, politie-versie.
Saab 9-5 sportpak, politie-versie.

Saab 9-5 stationwagons waren tot het einde van de productie beschikbaar met allerlei verfijningen en in vele ontwikkelingsfasen.

Een ANA Specialbilar-brochure toont de mogelijkheden voor uitbreiding en veranderingen in het interieur.

Saab 9-5 politie, buitenkant.
Saab 9-5 politie, buitenkant.

Saab 9-5 politie, cockpit.
Saab 9-5 politie, cockpit.

De oude Saab 9-5 sportwagen was erg populair vanwege zijn robuustheid, relatieve compactheid en goede helderheid in de veldkrachten. Momenteel heeft Saab een gat gelaten om te worden gesloten door de oude 9-5 in te stellen.

Saab 9-5 Polis sportpak, stevig en transparant.
Saab 9-5 Polis sportpak, stevig en transparant.

De nieuwe Saab 9-5 in de sedanversie is meerdere malen door ons op Zweedse wegen in ANA-conversie-versies gezien als een taxi. We gaan ervan uit dat met de release van het nieuwe 9-5-sportpak er ook weer een politie-versie zal zijn, die inmiddels is bevestigd door ANA Specialbilar.

Tekst: admin / saabblog.net

Afbeeldingen: ANA Trollhättan