Saab 9-3 Trifuel Sport Gecombineerde uitvoering in het Saab-museum Trollhättan

Prestaties van Trifuel Saab in het Saab-museum
Prestaties van Trifuel Saab in het Saab-museum

Er gebeurt iets in Saab. De scheiding van GM een jaar geleden heeft de kleine Zweedse fabrikant merkbaar goed gedaan. Met de bestaande Mittlen zijn de kleinste hiaten bezet, de trend naar milieuvriendelijke technologieën.

Het besluit van de Zweedse regering om groene auto's met prijzen te blijven promoten, heeft Saab en ANA ertoe aangezet om de Saab 9-3 Sport Estate Trifuel te introduceren.

Gisteren werd de auto gepresenteerd tijdens een klantevenement in het Saab-museum Trollhättan. De CEO van ANA Trollhättan presenteerde de Saab 9-3 sporttrolley als uniek voor benzine-, ethanol- en biogasoperaties. Keneth Johansson, het hoofd van alternatieve aandrijftechnologie, toonde de iets kleinere stam als het enige visuele verschil. Anders is de Trifuel Saab 9-3 Sport Estate absoluut hetzelfde als elke andere 9-3 Sport Estate.

In Zweden worden biogasvoertuigen gepromoot, net als de elektrische voertuigen die binnenkort worden verwacht, om de gewenste energiemix te bereiken, die de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zou moeten verminderen of beëindigen.

Beide typen voertuigen in Zweden hebben een hogere prijs dan conventionele voertuigen, het prijsverschil is ongeveer 50.000 SEK, maar wordt grotendeels gecompenseerd door belastingvoordelen.

Tot nu toe heeft ANA een overeenkomst met Saab bereikt over de conversie van 300 biogas Saab, We zullen zien of het alleen deze 300-auto's zijn, of dat er meer zal zijn, zei Joachim Lind President van ANA Trollhättan. We zijn begonnen met de verkoop van Trifuel Saabs in heel Zweden. Saab Trifuel-voertuigen worden bijvoorbeeld gebruikt op de luchthaven van Uppsalla. Er is een systeem waarmee biogasvoertuigen (en groene auto's) de voorkeur genieten voor personenvervoer.

In Zweden wordt financiering verwacht voor zogenaamde "supergroene auto's". Auto's die minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten. Waarschijnlijk zullen vooral elektrische en hybride voertuigen profiteren van deze actie. De regels zijn echter nog niet vastgesteld.

Er is dus nog veel te doen. We wachten op de stekker in Elektro Saab in serie.